ExplorArt


Professora:
Gemma Riba
P3 a P5

Horari:
Dilluns o dimarts de 17.30 a 19h (1,5 hores)

Aquest taller va dirigit a infants de 3 a 5 anys. Es relaciona el joc, l’expressió plàstica, els contes i el moviment. És un taller pensat perquè la mainada es pugui expressar dibuixant, pintant, però també amb activitats lúdiques, interactuant amb la resta del grup i buscant l’expressió a partir del seu propi moviment. S’ofereix un espai de lliure creació, amb propostes que comportin aprenentatges mitjançant la descoberta, l’experimentació, l’assaig-error, la possibilitat de provar, d’equivocar-se, amb materials que aportin reptes i aprenentatges múltiples. L’aula es divideix en diferents racons o punts d’interès, que es van revisant el llarg del curs:

  • materials de construcció: fustes, tubs, circuits
  • espai de manipulació amb elements naturals i psicomotricitat fina
  • espai d’experimentació amb material modelable: fang, plastilines, sorres
  • propostes plàstiques: amb llanes, cartrons, fustes, caixes de llum, llum negre …

També es valora l’aula com un espai on explorar amb el moviment a través del joc, on crear personatges, a partir de diferents materials com robes, llanes, cintes …és en aquest moment on es creen interaccions amb els altres membres, col·laborant, compartint i aprenent de l’altre. Potenciant la iniciativa i la creativitat.

La tasca de la persona educadora és la de facilitar, ajudar, proposar i donar suport, per a que tots els infants puguin anar passant per tots els espais d’una forma no tan guiada, sinó acompanyada.