Expressió plàstica

Expressió plàstica
De 6 a 10 anys

Horari: dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 17.30 a 19.30h.

Professora: Irina Julià i Gemma Riba

Descripció:

Entenem que la creativitat és una eina bàsica en el desenvolupament dels infants. Pensem que és un mitjà de comunicació i un llenguatge que ens serveix per expressar-nos. Una eina especialment enriquidora per estimular la imaginació, per educar l’ observació, la mirada, la mà i el pensament.

Oferim un espai on experimentar amb diversos materials tot aprenent a familiaritzar-nos amb les eines creatives que ens permeten oferir i rebre moltíssimes sensacions.

Volem acompanyar els infants en el desenvolupament de les seves capacitats perceptives, procedimentals i creatives tot aprofundint en tècniques i conceptes. A més insistim molt en educar en el respecte per les creacions dels altres, respecte per la diferència i educar un pensament crític i constructiu.

Treballarem conjuntament amb els Museus de la ciutat i amb les exposicions temporals que s’organitzin i els esdeveniments que vagin succeïnt a l’entorn com a manera d’aprofundir en el coneixement de la pròpia ciutat i comarca i els valors culturals, socials i humans que aquesta ens aporta.
Pensem que és molt important que l’arribada a l’escola en el dia a dia sigui un moment de calma i de llibertat expressiva per tal que els infants estableixin un diàleg tranquil amb els materials

És per això que el taller està pensat per tal que l’infant pugui ser el màxim autònom possible.

En cada sessió es proposa una activitat engrescadora. És una part de la sessió més guiada on experimentem tot gaudint de la trobada amb els materials, però un cop finalitzada nens i nenes ja saben on tenen els materials i les eines per tal de poder fer allò que més necessitin.

Treballarem amb materials diversos com fang, guix, pasta de paper, plastilines, materials reciclats, materials naturals, pintura, papers i cartrons diversos…