ÀNGEL RIGALL

Àngel Rigall i Verdaguer
Olot, 1963

La formació que ha tingut ha estat de ben petit assistir a classes de dibuix a l’antiga escola d’art d’Olot, més endavant va fer cursos de pintura mural i escultura a la Llotja de Barcelona i per últim es va titular com a Tècnic especialista en arts aplicades a l’escultura a l’escola actual d’art d’Olot .

Modela escultures amb diversos materials, dibuixa, pinta quadres utilitzant tècniques diverses: acrílics i olis principalment;  pinta murals de gran format en espais públics i privats, té actualment 4 escultures a la via pública dins la comarca, i fa retrats a l’oli o a llapis per encàrrec.

Des del 1989 realitza diferents exposicions de pintures i escultures a Olot, Girona, Vic, Barcelona, Perpinyà, Mallorca i Stuttgart entre d’altres.

La versió potser més diferent, dintre el ventall en el seu àmbit de treball, és el disseny i la construcció de personatges de gran format i en volum com podrien ser gegants, cavallets, cabeçuts i altre bestiari típic de la nostra cultura amb mig centenar de figures realitzades. Aquests treballs els comparteix amb l’artista Tavi Algueró.

El coneixement de les tècniques i materials per a la creació d’aquestes figures ha donat peu a diversificar més l’àmbit professional atenent  la demanda de restauració i reparació de figures d’altres èpoques, autors i contrades.

Sempre ha compaginat el treball de la seva obra amb la docència, que imparteix en horari extraescolar, tant en l’àmbit de la pintura, de la escultura com la de creació de figures de faràndula, a l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot . 

L’art, una necessitat. Aprendre, una addicció. Ensenyar, una obligació