MARIONA PIRIS

Mariona Piris Rosell
Barcelona, 1981

Una menorquina que viu a La Garrotxa. Des de ben petita ja tenia clar que es dedicaria a alguna cosa creativa. Va fer Batxillerat artístic i ha anat tocant vàries tecles dins del món artístic fins que l’any 2003 va descobrir la joieria on hi va trobar un autèntic compendi de totes les disciplines artístiques que tant li agradaven, un mon de creativitat infinit, també en l’ús de materials. Es va titular en tècnica en procediments de joieria artística l’any 2006 a Menorca.

Fa 14 anys que es dedica a la joieria d’autora. Va crear la seva pròpia marca i treballa en el seu projecte de joieria que compagina des de fa 10 anys donant classes de joieria.

Del 2013 al 2016 va estudiar el cicle formatiu de grau superior d’Escultura a l’escola d’art i superior de disseny de Vic, sempre que pot segueix formant-se i experimentant al seu taller. Ella és feliç dins el taller, treballant de manera gairebé quirúrgica.

Ha participat en diverses exposicions de joieria contemporània a Menorca, Mallorca, Formentera, València, Barcelona i Madrid. 

Ha guanyat varis premis de joieria i escultura, també té una escultura publica que li van  encarregar des de l’ajuntament d’Es Castell (Menorca).

Actualment viu a Santa Pau on també hi té el seu taller i on segueix desenvolupant el seu projecte a cavall entre art, ofici i la maternitat.

Les que la coneixen treballant li diuen “La Pirismiquis”; deu ser per això doncs que és joiera!