Èlia teis

 

Èlia Teis
Olot, 1988

Des de ben petita la dansa ha esta per mi una forma d’expressió lliure i d’autoconeixement. Una eina per entrar en contacte amb els altres.

Estic llicenciada en Història de l’art per la Udg i vinculada a la producció i a la gestió cultural que és la meva feina principal, tot i que la dansa sempre ha estat presenta a la meva vida. Els 14 anys vaig començar a ballar de forma regular introduint-me a la dansa oriental. Vaig treure’m la titulació de professora en el Mètode Sarabi amb Deborh Korek, i més tard em vaig formar en el mètode Anatomia pel moviment de Blandine Calais-Germain. Duant més de dotze anys he facilitat grups de dansa i expressió artística a adultes i a infants, desenvolupant la meva pròpia metodologia, acompanyant els processos d’autoconeixement de la pròpia fisicalitat i l’expressió.

Des de fa més de deu anys vaig entrar en contacte amb la dansa contemporània de la ma de les professores Neus Masó i Nagore Somoza a Girona. Simultàniament em vaig introduir en el món del Contact Improvisació (CI), esdevenint per mi un eix vertebrador per entendre la unió de moltes danses i del treball entre la gravetat i els equilibris en el moviment.

He sigut formadora durant dos anys del projecte Tots dansen, dirigit entre el Mercat de les Flors de Barcelona i Xarxa Transversal. Un projecte per acostar la dansa contemporània als adolescents a través de classes en hores lectives dins els instituts. En aquest projecte he pogut treballar amb les coreògrafes Inés Boza i amb Contstanza Brncic.

Formo part de diferents col·lectius d’investigació i acció artística performatives i sóc la impulsora d’espais de dansa lliure i jams de contact improvisació a la Garrotxa.

 

El cos és un mapa per on moure’ns i gaudir-nos