JENNI RODÀ

Jenni Rodà Casado
Olot, 1982

Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb un postgrau en Correcció i Qualitat Lingüística i amb un màster en Comunicació Lingüística, des del 2006 treballa com a correctora, una feina que compagina amb la docència de català per a persones adultes i amb tasques de comunicació en entitats.

Admet amb total convicció que escriure és la seva passió. Des que té ús de raó es recorda amb llapis, bolígrafs, llibretes i papers a les mans, però sobretot va ser a partir de l’abril del 2016 —arran d’una malaltia que va patir la seva iaia paterna— quan les paraules van començar a brollar amb intensitat per teixir històries viscudes, explicades, imaginades i desitjades.

És coautora d’Entre nosaltres (Gregal, 2018) i d’Històries íntimes (Bromera, 2018), i autora del llibre de microrelats Un fil de paraules (autoeditat, 2020), de la novel·la Quan siguis feliç, respira (Edicions Tremendes, 2020) i del recull de relats Cinc abrils (Edicions El Bassegoda, 2021). També ha escrit peces de microteatre que han estat representades per la companyia Una Càpsula de Teatre, El dia de la teva vida i Fora de norma, i col·labora a la revista digital Descriu, on té una secció anomenada “Calaix de sastressa”. Ha estat premiada en diversos certàmens literaris.

Triar paraules, combinar-les i teixir-hi històries em fa realment feliç