Valentí Gubianas, il·lustrador convidat a l’escola

Durant aquesta setmana i fins aquest divendres, 21 de maig del 2021, l’Escola Municipal d’Expressió acull com a artista convidat l’il·lustrador i especialista en pintat de murals, Valentí Gubianas.

Amb important i reconeguda trajectòria artística, en Valentí Gubianas es va formar a l’Escola Massana de Barcelona des d’on va començar a mostrar el seu estil propi, especialitzant-se en la il·lustració de contes infantils, juvenils i llibres de text. Avui dia, Gubianas ha participat i creat unes 200 publicacions i 100 treballs murals de grans dimensions.

Aprofitant la seva experiència i trajectòria, des de l’EME es va impulsar la participació d’en Valentí Gubianas dins del programa d’invitació i intervenció d’artistes o artesans. Des dels seus inicis, l’EME ha apostat per la participació d’artistes o artesans a l’escola amb la voluntat de compartir experiències, enriquint els coneixements que s’ofereixen des del centre.

En aquest cas, en Valentí Gubianas participa en aquesta iniciativa mostrant el seu procés de treball com a il·lustrador de contes. Des de la relació amb els autors del text passant pels tractes amb les editorials o els aspectes més tècnics, esbossos, il·lustracions reproduïdes o els processos d’impressió. Paral·lelament, durant les seves sessions teòriques i pràctiques l’artista detalla els elements tècnics que intervenen en el procés de treball per a la realització d’aquestes creacions tan extraordinàries, com es projecten, quins materials cal utilitzar, tipus d’eines i maquinari i elements climatològics que poden arribar a intervenir.

A més, les sessions finalitzen amb una mostra pràctica. En concret, l’artista s’està encarregant d’il·lustrar una de les parets interiors de l’escola amb una sèrie de personatges imaginaris.